Tips: Om du dragit till med en ”brownface” – sluta gräva

Japp, den moderata pressekreteraren Bodil Sidén klädde i helgen ut sig till sin ”stora hjälte”, fredspristagaren Malala Yousafzai, som kämpar för flickors rätt till utbildning i Afghanistan. Och eftersom hennes hy är lite mörkare än Sidéns valde Sidén att göra den där grejen vita människor verkligen inte ska göra: måla ansiktet brunt.

Eller för att sammanfatta:

hole
Grattis, du har ordnat en liten grop. Nu är det hög tid att sluta gräva.

 

Kritiken lät inte vänta på sig. Sidén tog bort bilden, men bara för att hon inte gillade kritiken från ”högljudda radikala hatvänsterkonton”, inte för att hon insett att hon gjort något fel.

diggingahole
Jaha, du valde att fortsätta gräva. Schyst spade.

 

Sidén slår ifrån sig kritik om att hon inte skulle veta vad ”kulturell appropriering” är. Och att måla ansiktet brunt är inte ”kulturell appropriering”, och hon kunde inte heller se vad det är som är så upprörande med att som vit måla ansiktet brunt. Nä, men vad säger folk med lite mörkare hy? Är de upprörda? I såna fall är det upprörande.

hole digging contest
Gropen börjar ta sig.

 

Det var i själva verket kritikerna som valde att ”förminska Malala till ett kollektivt objekt som de använde som bränsle i hatet mot moderater”, lät Sidén meddela på twitter. Det är viktigt att vi kommer ihåg vem det verkliga offret är här: Moderaterna.

Skärmavbild 2013-12-17 kl. 13.18.08
Lika bra att skaffa bättre utrustning och fortsätta gräva.

 

Sidén passar på att kritisera Nyheter24 för att de ens skrivit om hela historien.

Skärmavbild 2013-12-17 kl. 13.20.36
Ingen mening att sluta nu. Gräver man bara lite till så löser det sig nog.

 

”Jag kommer fortsätta hylla Malalas kamp för kvinnors rätt till utbildning och fortsätta kampen mot rasism och socialism”, avslutar Sidén till synes omedveten om att Yousafzai är en ganska högljudd socialist.

Skärmavbild 2013-12-17 kl. 13.24.28
Jaså, du ska besöka Bodil Sidén? Ja, hon håller till lite norr om stan, du kan inte missa det.

Fler nyheter