Kenza tog avstånd från nazism – Instagram väljer att plocka bort bilden

En sak som alla vid sina sinnes fulla bruk kan enas om är att nazism är bland de topp två sämsta ideologier som människan har kommit på. Tillsammans med apartheid är nazismen verkligen två helt urusla ideologier som fått förödande konsekvenser för mänskligheten.

Därför borde nazism vara en väldigt oproblematisk sak att ta avstånd från. Men tydligen är det inte så.

Bloggaren/modellen/modedesignen/affärskvinnan Kenza Zouiten gick i fredags ut och festade i en t-shirt med en överkorsad svastika från märket Faggot Apparel. Från utekvällen postade Zouiten sedan en bild på sig själv bärandes t-shirten på sitt instagramkonto. Då Kenza Zouiten har ett instagramkonto med nästan en miljon följare så fick bilden väldigt stor spridning och många kommentarer, tydligen fick bilden såpass många negativa kommentarer och anmälningar att Instagram plockade ner bilden.

Ni hör själva, man får inte längre posta bilder där man manifesterar mot nazism för då riskerar bilden att plockas ner av plattformen man lägger ut bilderna på.

Det vi ser är en rasistisk rörelse som manifesterar sin makt genom att spamma våra sociala medier med rasistiska kommentarer och anmäla bilder där människor står emot dessa vidriga åsikter. Men det är inte bara på Instagram rasisterna härjar utan även på Facebook. Följande bild har blivit nerplockad från Facebook på grund av att en massa rasister har anmält bilden:

nedplockad av facebook

Så känner du precis som jag ett enormt sug efter en t-shirt som visar att rasism och nazism inte är ok? I så fall skall du kolla in Faggot Apparels onlinebutik och klicka hem dig en t-shirt med ett riktigt bra budskap.

Fler nyheter