Här har du världens mest pretto och klimatförstörande drink

I början av filmen Frozen jobbar den unge och ofrivillige hjälten med att skära ut is ur en frusen sjö. Det var så vi en gång i tiden fick tag på is för att stoppa i isskåp son höll maten kall. Idag går inte försäljare runt på gatorna och levererar stora isblock till hemmen.

Som alltid när något har utvecklats finns det dem som blickar tillbaka till en påhittad dåtid. I detta fall är det skaparna av det mest pretentiösa du någonsin har hört talas om: gourmet-is. Ett företag säljer nu handskuren is till drinkhipsters i USA med mer pengar än förstånd, något som gör att de kan bry sig om fruset vatten.

Konnässörerna menar att de speciellt framtagna, handskurna och väldigt stora isbitarna gör drinkarna ännu godare. Det får dem att säga outhärdligt pretentiösa saker som ”isen är drinkens själ”.

Häftigt? Nej. Bra för miljön? Nej, förmodligen inte då processen att ta fram dessa är mer krävande än vanliga hederliga isbitar. De måste dessutom transporteras långa sträckor och hållas kalla av koldioxidis som i sin tur är väldigt energikrävande. De stora isbitarna kostar 1 $ styck vilket säkert ironiskt nog bara ökar efterfrågan.

Men snart lär de väl komma till ett hipsterområde nära dig. När du beställer din nästa Gin & Tonic säger du bara till bartendern att hen ska skippa pretto-isen. Så kan polarisarna som vi verkligen behöver få en chans att vara kvar.

Fler nyheter