Galna kampanjvideos från USA

USA är höglandet om man vill titta på olika sorters kampanjvideos och valvideos men samtidigt skratta åt dem eftersom många mest framstår som helt bisarra. Låt oss därför titta på några stycken och ha lite roligt, helt enkelt. De videor som kommer visas nedan rör sig om enbart Republikanerna:

Under rubriken ”republikaner är också människor” får man se en video på saker även republikaner gör. De kör exempelvis Toyota Prius, bygger IKEA-möbler, är vita, svarta och hispanic, de är doktorer, de gillar att laga mat. Videon avslutas med att republikaner är sådana som bryr sig och de är faktiskt också människor.

I samband med videon skapades också en hashtag på twitter, #IamArepublican”. Den blev fort kapad av folk som skrev roliga men negativa saker om Republikanerna, snarare än tvärtom.  Här är några exempel:

lol

En annan alldeles lysande video är en som College Republikanerna gjort. Den handlar om Floridas guvernör, Rick Scott, som har ett tufft race framför sig mot Charlie Crist. Videon heter ”säg ja till Rick Scott” och handlar om en kvinna som ska gifta sig och ska välja mellan Scott och Crist. Scott är den som har nya idéer, kommer det fram, medan Crist är den som kommer med kostnader som höjda skatter.

Nedan är en video från Vance McAlister, ledare av representanthuset från Louisiana som är uppe för omval i november. Republikanerna i representanthuset har krävt han avgång men han har vägrat. Han kallas i USA för den ”kyssande kongressmannen” eftersom han haft en affär med en av dem som jobbar för honom. Det ledde till den här kampanjvideon med han och hans fru. Hans fru inleder med att säga hur en mans karaktär baseras på hur många gånger han reser sig upp och kämpar igen. Sedan fortsätter han att tala om hur stolt han är över att vara välsignad med en kristen fru och så fin familj. Underförstått syftas det på McAlisters otrohet, förstås. Hur det kommer gå för honom i valet? Svårt att säga, men det ser inte så ljust ut.

Sedan har vi Rick Perry, guvernör från Texas och som ställde upp i presidentvalet 2012. Videon bygger egentligen på att han är stolt över att vara kristen och hur det är något fel i vårt land när homosexuella får vara öppen med sin sexuella läggning i millitären men barn får inte fira jul. Som president, avslutar han, utlovas det ett stopp mot Obamas krig mot religion.  Noterbart här är att Obama aldrig fört ett krig mot någon religion, eller stoppat barn från att fira jul. Det gör att det finns så många frågor till den här kampanjvideon att huvudet nästan exploderar.

Till sist,  Republikanerna blandar här ihop online dating med en röst på en kandidat i ett val.

Fler nyheter