6 moderata gaphalsar som känner sig svikna av Löfven

Det är alltid kul med krokodiltårar. Som till exempel när ledande moderater är besvikna över att den nya regeringen för en annan politik än den förra. Som om de hade höga förhoppningar på Stefan Löfven som de trodde skulle infrias. Som om ingen ser hur fånigt det är att spela besviken.

 

Jämställdhet

Regeringen vill ha begränsningar för vinster i välfärden. Och eftersom övervinsterna huvudsakligen plockas ut av ett fåtal män som via riskkapitalbolag äger vårdinrättningar där huvudsakligen kvinnor arbetar är regeringen antifeministisk. Besvikelsen är total.

”Vi var många som med hoppfullhet hörde när Stefan Löfven i sin regeringsförklaring lyfte att feminism och jämställdhetsintegrering ska genomsyra hela regeringens arbete”, slår den moderata riksdagsledamoten Sofia Fölster fast.

 

Kultur

Regeringen vill ha fri entré på de statliga muséerna som vi som medborgare gemensamt äger. ”Det kommer att bli svårare för privata museer och konsthallar när vissa statliga institutioner kan marknadsföra sig med fri entré”, skriver ett antal muséechefer, tidigare moderatpolitikern och vd-n för Stockholms handelskammare samt Moderaternas tidigare finansborgarråd. De känner sig oerhört svikna.

 

Pengar till HBTQ-rörelsen

Regeringen har i sin första budget inte levererat de ökade anslagen till HBT-organisationer som Socialdemokraterna och Miljöpartiet lovade. Och eftersom allt i en valrörelse måste levereras i den första budgeten för att löftet ska räknas känner sig ordföranden för Moderaterna hbtq-förbund sviken. Det ”är ett tydligt svek”, slår han fast i en debattartikel.

 

Skatten

Regeringen tänker höja skatten med några hundralappar för människor som tjänar över 50 000 kronor i månaden. Den oberoende moderata ledarsidan på Svenska Dagbladet känner sig sviken. ”Inga ’vanliga löntagare’ ska få höjd skatt, lovade Stefan Löfven i valrörelsen” men nu väljer han att ”svika det löftet, och utmana medelklassväljarna”.

Japp, folk som tjänar 50 000 i månaden är vanliga löntagare och medelklass. Eller som de också kallas: de två mest välbetalda procenten.

 

Barnbidraget

Socialdemokraternas utlovade höjning av barnbidraget fanns inte med i den första budgeten, och har en nytillträdd regering inte infriat alla sina vallöften efter tre veckor vid makten är det dags för moderata riksdagsledamöter att berätta hur svikna de har blivit.

Fler nyheter