Vi anställer gräsrotsorganisatör!

 • Ansökan inlämnas senast: 7:e februari
 • Startdatum: mars 2017
 • Plats: Stockholm men distansarbete möjligt under vissa förutsättningar
 • Anställningsform: Heltid. Vi tillämpar tillsvidareanställning som inleds med en 6 månaders provanställning. Vi är medlemmar i KFO och tillämpar Folkrörelseavtalet mellan dem och Handels.

Folkrörelsen Skiftet består av tiotusentals svenskar som engagerar sig varje månad för att alla ska ha en röst i samhället. Vi använder digitala verktyg för att samla tusentals medborgare, som framför datorn och på gator och torg ställer politiker och storbolagens lobbyister till svars. Nu vill vi växa ute på gator och torg och därför letar vi efter en gräsrotsorganisatör.

Gräsrotsorganisatören på folkrörelsen Skiftet ansvarar för att stötta tusentals Skiftet-aktiva att påverka makthavare genom gräsrotsorganisering. Vi tror att demokrati är bättre när fler röster hörs, därför vill vi hjälpa människor från samhällets alla hörn att påverka beslutsfattare.

Ansvarsområden

Det är första gången Skiftet anställer en gräsrotsorganisatör och därför kommer den som anställs att få stort ansvar att forma sin tjänst och rörelsen som ska byggas. Eftersom detta fält är nytt för oss måste du vara beredd att testa saker och förkasta det som inte fungerar. Du som blir vår gräsrotsorganisatör kommer inte bara få stort och omfattande ansvar utan även resurser och kontakter med internationella experter.

Formerna är inte satta i sten men tjänsten kommer i början fokusera på valrörelserelaterade/förberedande aktiviteter för att sen bygga vidare på den organiseringen.

Vi ser framför oss att gräsrotsorganisatören bland annat ansvarar för följande saker:

Fram till valet

 • Leverera utmärkta möten mellan aktiva och makthavare och events som demonstrationer
 • Ansvara för den del av Skiftets valrörelse som handlar om att ta fram en sakpolitisk agenda baserad på Skiftet-aktivas önskemål som tas fram på fysiska möten
 • Hjälpa Skiftet-aktiva med deras egna kampanjer

Efter valet tillkommer

 • Bygga och underhålla lokala Skiftet-grupper runt om i landet
 • Organisera studieverksamhet

Ditt kanske främsta arbetsverktyg kommer vara telefon och internet och en stor del av din arbetsdag kommer gå ut på att prata med Skiftet-aktiva. Det krävs alltså att du verkligen gillar prata med folk på internet och telefon.

Dina färdigheter och erfarenhet

Vi letar efter en gräsrotsorganisatör med beprövade färdigheter i att jobba kreativt och organisera gräsrötter, med en bakgrund i att utforma innovativa processer, leverera bra arbetsresultat samt utmärkt kommunikationsförmåga.

Gräsrotsorganisatören har förmodligen 1–2 års relevant erfarenhet. Din kunskap kommer nödvändigtvis inte från en ideell organisation eller kampanjgrupp utan kan också vara från volontärbasis eller i ditt eget lokalsamhälle.

Detta är en utmanande roll som kräver flexibilitet, gott omdöme, initiativförmåga och fallenhet att jobba i en arbetsmiljö med högt tempo. Du delar självklart vår vision om att ge tusentals människor makt att påverka samhället. Tjänsten är en unik möjlighet att bygga något helt nytt i Sverige, du får jobba med mycket kompetenta kollegor i en framgångsrik och expansiv organisation.

Nödvändiga färdigheter och erfarenheter

 • Är beredd att ta risker, misslyckas och sen anpassa sig
 • Vill bygga en massiv folkrörelse som jobbar på nytt sätt
 • Professionalism, effektivitet och en inriktning på resultat med korta deadlines
 • God förmåga att jobba i grupp, snabbt samt samarbetsinriktat
 • Kreativt tänkande om taktiker, strategi och organisering
 • Förmåga att göra flera saker samtidigt och trivs i en organisation där prioriteringarna sätts av nyhetsagendan och de frågor som engagerar Skiftet-aktiva

Erfarenheter och färdigheter som är bra att ha

Vi vet att ingen kan besitta alla dessa erfarenheter och färdigheter som listas nedan, men vi tror att du besitter ett par av dem:

 • Förmåga att skriva utmärkta, tydliga och övertygande texter snabbt
 • Erfarenhet av facilitering – detta jobb kommer kräva att du jobbar med en rad olika sorters Skiftet-aktiva med olika bakgrunder och erfarenheter, därför är förmågan att inkludera alla viktig
 • Förmåga att snabbt förstå och arbeta med komplex logistik och kampanjplaner
 • Identifiera, designa och vinna kampanjer med taktiker som är både online och offline
 • Erfarenhet av att organisera events
 • Förmåga att snabbt lära sig och förstå nya kampanjer utan att fastna i små detaljer
 • Gilla fundraising och ha det med sig genom processer
 • Förmåga att lära sig ny teknik snabbt
Praktikaliteter om tjänsten

Du kan jobba från vårt kontor i Stockholmsområdet eller eventuellt på distans om du bor i Göteborg eller Malmö-trakten. Vi är idag Stockholm- och Örnköldsviksbaserade och vi vill täcka in befolkningstäta områden om du ska jobba på distans. Jobbet innebär en hel del resande då du ska träffa Skiftet-aktiva.

Tjänsten börjar med en sex månaders provanställning för att utvärdera om det är bästa användningen av Skiftets resurser. Målsättningen är att det ska bli en tillsvidareanställning. Vi betalar en anständig lön, har en hälsosam arbetskultur och samarbetsklimat samt ger alla anställda möjlighet att knyta internationella kontakter med världsledande personer inom deras respektive fält. Vi uppmuntrar aktivt ansökningar av människor från en rad olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Ansökningsprocessen i grova drag

Skicka in ansökan senast 7:e februari

Skicka oss ditt kreativa och kortfattade CV (max två sidor) samt ett personligt brev som beskriver hur du uppfyller kriterierna och varför du vill jobba på Skiftet till kanslichef robin.zachari@skiftet.org. Har du fler frågor du kan ringa kanslichefen på 073 773 91 88.

Tester sker i andra veckan i februari

De som går vidare får genomföra först skriftliga tester på tid. Dessa för att vi ska ha underlag att diskutera utifrån med de som blir kallade till intervju.

Intervjuer genomförs under den tredje veckan i februari

Första och andra omgången intervjuer genomförs förhoppningsvis.

Referenskontakter och kontraktsskrivning under fjärde veckan

 

Fler nyheter