Giftmaten kan stoppas

Den 18:e och 19:e maj kommer EU avgöra om det potentiellt cancerframkallande ogräsmedlet glyfosat får förnyad licens. Forskare från hela världen vill att medlet förbjuds och över en halv miljon har skrivit under för att ogräsmedlet ska stoppas. En helt rimlig inställning då rester har har hittats i öl, bröd och varannan testad europés urin.  Däremot har politikerna varit öppna för att ge medlet en chans till. Men det verkar bli ändring på det.

Idag gick Tysklands miljöminister Barbara Hendricks ut och berättar att landet inte kommer att delta i omröstningen om glyfosatens förnyade licens. Det är ett hårt slag mot kemikalielobbyn. Orsaken är att det krävs att minst 55% av medlemsstaterna som representerar 65% av befolkningen röstar för ett godkännande.

Sedan tidigare har Frankrike sagt att de ska avstå. Kemijättarna gör allt de kan för att politikerna ska ändra sig. Därför har vi tillsammans med våra systerorganisationer producerat en video som avslöjar glyfosatlögnen:

Det är dags för Sverige att göra samma sak som Tyskland och Frankrike: avstå eller rösta nej. Gör som över 18 000 redan har gjort och skriv under kampanjen för att sätta press på regeringen.

» Ja, jag skriver under «

Fler nyheter